Reünievereniging voormalig

3e  Regiment Huzaren Prins Alexander

Reünievereniging voormalig 3e Regiment Huzaren Prins Alexander

Doelstelling: Vriendschapsband binnen het regiment te bevorderen en onderhouden.

 

Nog steeds is deze vereniging, die in 1958 werd opgericht als onderofficiersvereniging, actief binnen ons inmiddels ontbonden regiment en binnen de Cavalerie.

 

Vele “Rode” huzaren, korporaals, onderofficieren en officieren hebben de actieve militaire dienst verlaten. Het is mogelijk, als men bij RHPA heeft gediend, om lid te worden van deze reünievereniging. Aanmelden en informatie bij de secretaris.

 

De jaarlijkse reünie biedt bij uitstek de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, vriendschapsbanden te herstellen en oude koeien uit de sloot te halen.

 

De reünievereniging telt momenteel 70 betalende leden uit alle rangen en standen. Een vrijwillig, door de leden gekozen, bestuur beheert de gelden en organiseert jaarlijks een algemene ledenvergadering in combinatie met een gezellige reünie.

De reunievereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel .

De jaarlijkse bijdrage is €10,- en wordt gebruikt voor de organisatie en realisatie van de jaarlijkse bijeenkomst. Uiteraard wordt per evenement bekeken of er nog een financiële aanvulling noodzakelijk is.

Het bestuur komt 2x per jaar bijeen in de regimentskamer RHPA op de Bernhardkazerne te Amersfoort.

Middels een jaarlijkse nieuwsbrief, die medio december verschijnt, worden de leden op de hoogte gehouden van het wel en wee van de vereniging.

Nadat men lid is geworden dient men zich registreren op deze website als RHPA lid. Dan zijn de fotoboeken van onze reünies zichtbaar, een adressenlijst van onze leden, de verjaardagskalender en het verslag van de algemene ledenvergadering dat is opgenomen in de jaarbrief.

 

Samenstelling bestuur reünievereniging:

Voorzitter: Gerard Enkelaar
Vicevoorzitter: Henk Vos
Secretaris: Ton Mulder ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Penningmeester: Michiel Kock
Lid Johan Haveman
Lid Fritz zur Kleinsmiede
Lid Robert Linssen

 

 

Reünievereniging voormalig 3e Regiment Huzaren Prins Alexander.

  • Laatste bijdrage: vrijdag 17 november 2023.