Cavaleristen, waar ook ter wereld, 

Morgen vieren wij dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd van de Duitse bezetting. Een bijzondere mijlpaal die een lange periode zonder oorlog in ons land, uniek in de geschiedenis, markeert. 

Jullie werk, nu en in het verleden, heeft hieraan bijgedragen en daar zijn we als Cavaleristen trots op. 

We vieren de bevrijding in bijzondere omstandigheden met beperkingen, veroorzaakt door het Covid-19 virus. Het virus ontregelt het land, medisch en economisch en daarom kunnen we de 75 jaar bevrijding niet uitbundig vieren. Het is goed te beseffen dat onze actief dienende collega‚Äôs in eigen land en soms ver daarbuiten elke dag fantastisch werk doen om ook vandaag te beschermen wat ons dierbaar is. We moeten met elkaar blijven werken aan vrede en veiligheid, zodat we nog veel jaren vrede kunnen vieren. 

Ook de Vereniging Officieren Cavalerie, de Vereniging Onderofficieren Cavalerie en de vier Regiments Verenigingen hebben sinds begin maart tijdelijk alle activiteiten moeten opschorten. De leden hebben elkaar lang niet meer ontmoet, en we weten dat jullie dit als een groot gemis ervaren. 

Daarom steken de Wapenoudste en de besturen der voornoemde verenigingen alle leden graag met deze email een hart onder de riem. We waarderen jullie enorme verbondenheid, en wensen eenieder een heugelijke 75e bevrijdingsdag. Degenen onder ons die door Covid-19 getroffen zijn of van wie familieleden ziek zijn wensen we veel sterkte in de strijd tegen Corona en spoedig beterschap. 

Genm Gijs van Keulen, Wapenoudste der Cavalerie
Genm Nico Tak, Voorzitter VOC
Adj Tony van Hienen, Voorzitter VOOC
Kol Hans van Dalen, Commandant RHB
Kol Kees Koek,  Commandant RHvS
Kol Sander Luijten, Commandant RHPA
Lkol Corstiaan de Haan, Commandant RHPO